A gyógynövények nem minden esetben hasznosak

A gyógynövények számos problémára nyújtanak megoldást. Amíg nem voltak gyógyszerek, csak őket használták, de manapság is sokan nyúlnak vissza ezekhez az ősi gyógymódokhoz, mert tényleg hatásosak. Vannak azonban betegségek, melyeket nem lehet gyógyfüvekkel és teákkal leküzdeni. Ilyen például az alkoholizmus is.

Az alkoholfüggőség olyan betegség, mely maga alá gyűri a testet és a lelket is. Tönkre tesz mentálisan és szellemileg. Az idő előrehaladtával pedig a tünetek egyre súlyosabbak lesznek, míg végül a szervezet feladja a harcot. Az alkoholfüggőség nem gyógyítható, de a belőle való felépülés lehetséges. Mely után újra teljes értékű életet lehet élni. A https://felepulok.hu Családi Felépülési Központ képes arra, hogy az alkoholizmusból kigyógyulva új életstílust, új életmódot alakítson ki a betegek számára, melyekben már nem szükséges a pohárhoz nyúlni.

Így szabadulhatunk meg az alkoholfüggőségtől!

A https://felepulok.hu 28 napos, bennlakásos program keretében segít az alkoholról való leszokásban. A program meghatározott időközönként indul, arra jelentkezni egy előzetes állapotfelmérés keretében lehet. A program szakértői – orvos, pszichológus és számos önkéntes alkotja a stábot – sokan maguk is átélték az alkoholból való felépülést, így teljes odaadással, elfogadással és szeretettel fordulnak a kliensek felé. Hiszen ki tudna jobban segíteni azoknál a személyeknél, akik maguk is átélték az alkoholfüggőséggel járó borzalmakat.

A megoldás nem elérhetetlen

Kiút azonban mindig van, a https://felepulok.hu programjának hála pedig már alig 1 hónap alatt is jelentős változás érhető el. A Minnesota-modellre épülő program – melyet az USA-ban már 70 éve alkalmaznak sikerrel – sajátos eszközeivel (csoportterápia, foglalkozások, előadások, szigorú napirend, szabadidős tevékenységek és olyan mentorok, melyek maguk is gyógyult vagy gyógyulófélben lévő alkoholisták) a gyógyulás senki számára sem álom többé.

A családtagoknak is segítséget nyújtanak

A hazai állami ellátórendszer által kínált programok 2-3 hónapig vagy még több ideig tartanak. A https://felepulok.hu által szervezett 28 nap alatt azonban tényleg minden a gyógyulásról szól a nap 24 órájában, ezért is ennyire hatékony. A program díjában benne van a teljes ellátás, a szállás, a kirándulások és a terápiák költsége is, tehát lényegében minden. A családtagokra is gondoltak, így velük is folyamatosan konzultálnak, illetve lehetőséget nyújtanak arra, hogy hétvégén családi eseményeken vehessenek részt, ennek keretében ismeretterjesztő előadásokat is szerveznek nekik.

A https://felepulok.hu oldal nemcsak a programról szól, más szolgáltatásokkal is várja az érintetteket. Hiszen az állapotfelmérés és a felépülést szolgáló program mellett egyéni és családi konzultációra is van lehetőség. Ez utóbbi azért nagyon fontos, mert sokszor nem maga a beteg, hanem egy hozzátartozó hozza meg a döntést, hogy lépni kell. Mivel a gyógyulás támogató család és/vagy környezet nélkül elképzelhetetlen, érdemes rögtön családi konzultáción részt venni. A https://felepulok.hu tehát mindazoknak segítséget nyújthat, akik szabadulnának az alkoholizmus fogságából, de nem találják a kiutat. Itt a lehetőség, a segítség adott.

Amellett, hogy a gyógynövények számos problémára megoldást kínálnak – legyen szó akár hormonális-, akár idegrendszeri, légzőszervi-, emésztőrendszeri problémáról vagy allergiáról – vannak dolgok, melyekben nem tudnak segíteni. Korlátlan, túlzó használatuk pedig egyébként sem ajánlott, hiszen a gyógynövények is túladagolhatóak, amely további problémákhoz vezethet.