E-tanúsítást és gyógynövényeket is az internetről rendeltem

Szerintem pár évtizede még kinevettek volna, ha azt mondom, hogy a legtöbb dolgot meg lehet oldani az internet segítségével. De ahogy telnek az évek, úgy lesz egyre könnyebb az életünk, hála az internetnek. Egyre több gyógynövény-webáruházban vásárolhatunk például, így nem kell sorban állnunk, hisz a netes vásárlás gyors, egyszerű. Másrészt sokkal több információt találunk az interneten mint pár éve. És most most már olyan dolgokat is el tudunk intézni a neten, melyet korábban el sem tudtunk képzelni. Ilyen az e-tanúsítás is.

Hogy pontosan miről is van szó? Arról, hogy ha valaki ingatlant szeretne eladni, akkor ahhoz szüksége van energetikai tanúsítványra, hogy a vevő tudja, hogy az adott ingatlan mennyi energiát is fogyaszt. Ezt nem csak anyagi, de környezetvédelmi okokból is érdemes tudni. Emellett pedig törvény is előírja, hogy energetikai tanúsítványnak lennie kell. Az e-tanúsítás ma már ugyanolyan könnyen intézhető az internet segítségével, mintha gyógyteát vásárolnánk.

Az e-tanusitas.eu oldalát felkeresve akár cseten is kérhetünk segítséget, tanácsot, de egyébként minden pontosan, pontról pontra le van írva. A dolog a kapcsolatfelvétellel kezdődik, itt az alapinformációkat is megkérdezik majd tőlünk. Aztán a következő lépés az időpontegyeztetés, amikor is megbeszélünk egy időpontot, amikor a szakértő helyszíni felmérés végez.

Ez ugyebár elengedhetetlen az energetikai tanúsítvány elkészítéséhez. Ilyenkor meg kell vizsgálni a nyílászárókat, az állapotukat, anyagukat, a ház tájolását. Az alap, a födém állapotát, egyszóval mindent, ami befolyásolja, hogy az adott ingatlan mennyi energiát is fogyaszt. Az e-tanusitas.eu profi csapata alaposan megvizsgálja az adott ingatlant és elküldi az értékeket a központba. Itt pedig ezek alapján elkészül maga a tanúsítvány, ami akár 12 órán belül a tulajdonos rendelkezésére áll. Az e-tanúsítás azért is nagyon fontos, mert e nélkül nem lehet eladni az ingatlant, bizonyos esetekben pedig bérbeadáshoz és pályázatokhoz is szükség van a meglétére.

Akik az e-tanusitas.eu-n keresztül rendelik meg az energetikai tanúsítvány elkészítését, azok egy ajándék Ingatlan Kisokost is kapnak a megrendelésük mellé. Ebben hasznos tanácsokat lehet olvasni, hogy mivel tudjuk óvni, védeni a környezetünket, melyek azok a lépések, melyeket a hétköznapokban is meg tudunk tenni azért, hogy kevesebb energiát fogyasszunk.

Szóval már nem csak gyógynövényeket lehet az internetről rendelni, hanem bizony ha ingatlant adunk el, akkor az energetikai tanúsítvány elkészítésének ügyintézését is el tudjuk indítani az interneten. Ezzel időt és pénzt is spórolunk, sőt, ha sürgős, akkor e-mailben akár 12 órán belül megkapjuk a tanúsítvány elektronikus verzióját, így még gyorsabban el tudjuk adni az ingatlanunkat.