Előrelátásunkból nyugalom és biztonságérzet fakadhat

Néhány hónapja részt veszek egy gyógynövényekkel kapcsolatos tanfolyamon, mert szeretném megtudni, hogyan védekezhetek a betegségek ellen, mely növények alkalmasak arra, hogy erősítsék az immunrendszeremet, illetve, ha kisebb egészségügyi probléma üti fel a fejét a családban, milyen fajták segítenek abban, hogy minél hamarabb elmúljanak a kellemetlen tünetek. A megelőzés, úgy vélem, kulcsfontosságú, és az ember bölcsen cselekszik, ha már jó előre gondolkodik, és ezáltal cselekszik.

A védelem és a megelőzés témakörén elgondolkodva felötlött bennem, hogy talán érdemes volna máshogyan is védekeznünk a családommal, mégpedig úgy, hogy egészségbiztosítást kötünk. Van egy gyermekem, aki eszméletlenül eleven, és szeretném őt minden tekintetben a legnagyobb biztonságban tudni. Azt találtam ki, hogy felkeresek egy pénzügyi szakembert, aki segítségemre lehetne a biztosítások végtelennek tűnő és bonyolult útvesztőjében.

A pannonsafe.hu weboldalon seregnyi információt találtam, ami segített egy kicsit felkészülnöm a témában, például, hogy egészen pontosan milyen biztosítási formák állnak gyerekek rendelkezésére. Mint megtudtam, a fizetős biztosítások kétfelé ágaznak. Egyrészt elérhetők a csoportos biztosítások, melyeket iskolákon keresztül tudnak megkötni a szülők. Ezeknél olyan kockázati tényezők is szempontként léteznek, mint például egy kutya által okozott harapás, égési sérülések vagy áramütés.

Természetesen másfajta biztosítási verziók is szerepelhetnek a csoportos tanulóbiztosítások mellett. Van bennük közös jellemző, mégpedig, hogy ezeknél valamennyivel magasabb díjat kell ugyan fizetnünk havonta, de cserébe magasabb térítési összegekkel és speciálisan a korosztályokra igazított konstrukciókkal is találkozhatunk. Hiszen evidens, hogy egészen más veszélyeknek van kitéve a világgal még csupán ismerkedő 3-12 éves korosztályba tartozó gyermek, mint a bulizást preferáló, a szülőktől távol tanuló és kollégiumban tartózkodó.

Érdemes számot vetni az egész családra kiterjedő biztosításokkal is a kimondottan gyerekeknek szánt egészség-és balesetbiztosítás mellett. A legtöbb biztosító manapság már kínál komplett családi csomagokat. Amennyiben a nyári vakáció alatt például nyaralni indul az egész család, mindenképpen érdemes utasbiztosítást kötni, természetesen a gyerekekre kiterjedően.

A pannonsafe.hu -n a bejegyzéseket olvasgatva világossá vált számomra, hogy mekkora segítség lehet a biztosító által fizetett összeg egy olyan helyzetben, amikor sajnos már megtörtént a baj. Az ember ilyenkor egyértelmű módon azon aggódik, hogy minél hamarabb javulás történjen, és hatalmas teher eshet le a válláról, hogy legalább azon nem kell aggodalmaskodnia, hogy vajon elég lesz-e a pénz a gyógyításra, vagy a műtétre.

Találtam a weboldalon elérhetőséget, így felvettem a kapcsolatot a Pannon-Safe Kft. csapatával, és egy nagyon tapasztalt és segítőkész pénzügyi tanácsadóval sikerült leegyeztetnem egy alkalmas időpontot. Ennek keretein belül átvettük az egyedi igényeket és az elképzeléseket, ő pedig felvázolta számomra, hogy milyen biztosítási csomagok illeszkednek leginkább ezekhez a személyre szabott tényezőkhöz. Sikerült kiválasztanunk a leginkább ideális biztosítási formát, melynek tartalma és a hozzá kapcsolódó anyagi tényezők és feltételek egyaránt kedvezőek.

A pannonsafe.hu olyan szolgáltatást nyújtott a családom számára, amely hosszú távú biztonságérzetet ad a számunkra. Ez megnyugtató, és jó érzés, hogy az általuk közvetített korrekt és ügyfélközpontú attitűd nagyon pozitív élményként raktározódott el bennem. Emellett igazán érdekfeszítő az online jelenlétük is, hiszen videókkal, blogbejegyzésekkel, közösségi megosztásokkal teszik színesebbé és érthetőbbé a laikusok számára a biztosítás világát. Egy pénzügyi tanácsadás egészen másféle perspektívába képes helyezni a biztosításokkal kapcsolatos sztereotípiákat.