Ha nem gyógynövény kell, akkor mindent be lehet innen szerezni

A falusi bölcsesség azt mondja, hogy a gyógynövények mindenre megoldást adhatnak, ami problémánk van. Szerintem nagyon érdekes, hogy milyen kultúrája van a népi gyógyászatnak. Bár nem vallom azt, hogy mindent meg lehet oldani csak természetes alapanyagokból, ettől függetlenül jó, ha nem felejtjük el azt, hogy mik a gyökereink. Az édesapám néha sajnos át tud esni a végletességbe és ő nem szeret gyógyszereket szedni. Szerintem a gyógyszeripart nem érdemes démonizálni. Rengeteg olyan betegség van, ami valódi gyógyszerek nélkül még mindig szabadon pusztítana.

A gyógynövényeknek sokszor tényleg nagyon jó hatása tud lenni, de azért érdemes belegondolnunk, hogy azokban a korokban, amikor még csak ezeket használták, milyen volt a halálozási ráta. Sajnos azt kell mondani, hogy nagyon magas. Ebből is látszik, hogy a gyógynövények nem helyettesíthetik a modern orvoslást. Ettől függetlenül kiegészíthetik azt és egyértelmű, hogy érdemes odafigyelni rájuk, ha mondjuk meg vagyunk fázva.

Nagyon szeretek például elmenni a haverom nagymamájához, aki olyan teákat tud főzni, amikhez hasonlót sohasem ittam volna. Ezt úgy tudja elérni, hogy különböző gyógynövényeket kombinál. Sokszor a lefőzés ideje elég hosszú tud lenni. Éjszakákra is ott szokta hagyni a tea alapanyagokat ázni. Emlékszem még mikor gyerek voltam, mennyiszer voltam náluk. Sosem felejtem el azt az ízt, amikor a mézes teát leöntöttem a torkomon. Egy héten keresztül meg voltam fázva előtte, de ennek segítségével szinte azonnal elmúlt a betegségem.

Az utóbbi időben pedig nekifogtam a gyógynövények megismeréséhez. Gyerekkori álmom volt, hogy egy réten járva, szinte mindent fel tudjak ismerni, ami ott nő, vagy mozog. Erre sajnos nem volt időm, vagy legalábbis azt éreztem. Mindig közbejött valami. Szerencsére azonban most összeszedtem magamat és egy növényhatározóval járom már a világot. Azóta már saját gyógyteákat is szoktam készíteni, amik sokszor kiváló hatást érnek el a szervezetemben. Higgyétek el, nagyon nagy pluszt ad az életünkhöz, ha ismerjük ezeket a dolgokat.

Minden mást, amit nem lehet a rétről beszerezni, a Best Markt internetes oldalán szoktam megrendelni. A Best Markt oldalával már egész hosszú múltam van. Többször vásároltam már itt. Mégis, az első vásárlásomat soha nem felejtem el. Akkoriban nem igazán értettem a webshopok világához. Korábban még nem rendeltem ilyen helyről és nem tudtam, hogy melyik lenne a megfelelő. Fontosnak tartom másoknak a tapasztalatait, hiszen az internet világa annyira kusza és sokrétű, hogy másképp nehéz eligazodni rajta. Mikor megkérdeztem az egyik ismerősömet, hogy ajánljon egy olyan webshopot, ami neki már korábban bevált, akkor gondolkodás nélkül a Best Markt oldalát ajánlotta nekem.

Best Markt

Kicsit még azért gyanakodtam, hogy biztos jó lesz-e. Nem a barátom szavahihetőségében kételkedtem, egyszerűen csak idegen volt számomra ez a világ. Nemsokára azonban meggyőződhettem arról, hogy a Best Markt szolgáltatása megbízható, gyors és pontos. Tehát, mint olyan személynek, aki először rendel internetről, fontos volt számomra, hogy az oldalon otthonosan tudjak mozogni, minden előtudás nélkül. Mikor először felléptem a Best Markt oldalára, már akkor tudtam, hogy ezt az első pontot maximálisan teljesíteni fogja. Ritkán érzem azt, mikor belépek egy weboldalra, hogy mindennek rögtön értem a funkcióját. Itt azonban pontosan ez történt.

A kezdőlapon elsőként a kiemelt ajánlatokat vehetjük szemügyre. Nekem nagyon tetszett már ez is, hiszen így megtudhatjuk, hogy melyik termékek a leginkább népszerűek. Így általános képet kaphatunk arról, hogy miket forgalmaznak a Best Markt oldalán. Azt is meg kell még említenem, hogy a Best Markt designja kivételesen jó. Nem azért, mert mindent szétcsicsáztak, hanem egyszerű, minimalista stílusban van megtervezve az egész, ami sohasem érződik túl soknak. A fekete és a narancssárga szín keverésével mindig teljesen el lehet különíteni az oldalnak a részeit. Tehát pontosan tudhatjuk, hogy hol kezdődik egy termék leírása és hol végződik egy kiválasztható menüpont.

Az első termék, amit valaha láttam a Best Markt oldalán, egy 4 személyes, felfújható Jacuzzi volt. Ezért is mondtam az előbb, hogy mennyire szuper ötletnek tartom a kiemelt termékek listáját. Soha az életben nem gondoltam volna arra, hogy létezik felfújható jacuzzi. Most pedig, hogy itt volt előttem, el sem tudtam képzelni azt, hogy miként tudtam enélkül élni. Az összes termékről rögtön informálódhatunk. Ehhez annyit sem kell tennünk, hogy rákattintunk a termék nevére. Kis címkék találhatók minden egyes hozzárendelt kép alatt, amikből olyan alapinformációkat tudhatunk meg, amelyek segítségével rögtön el tudjuk dönteni, hogy az adott termék megfelel-e az igényeinknek, vagy sem. A címkék miatt például rögtön megtudhattam, hogy a jacuzzinak mekkora az átmérője, milyen mély és hány liter víz fér bele.

Rengeteg időt tudtam már ezzel is megspórolni, ami eléggé fontos szempont, ha online vásárlásról beszélünk. Hiszen az ember ezekre a helyekre azért jön fel elsőként, hogy minél hamarabb el tudja intézni a vásárlást. A Best Markt oldalán persze a mindennapi élelmiszer szükségletünket nem tudjuk kielégíteni, de kiváló hely lehet, ha nem tudjuk milyen ajándékot vegyünk egy ismerősünknek vagy rokonunknak. Persze az is teljesen rendben van, ha magunknak vesszük a dolgokat. Mindenki megérdemel egy kis jutalmat néhanapján, ha pedig a Best Markt oldaláról rendelünk, akkor amiatt sem kell különösebben aggódnunk, hogy túlságosan sok pénzt kéne elköltenünk.

Talán ez volt a legfontosabb indok, amiért az internetes vásárlás mellett döntöttem a bolti bevásárlás ellenében. Mivel nem kell fizetni egy rendes bolt bérleti díját, ezért megengedhetnek maguknak olyan árakat, amivel nem igazán lehet versenyezni. Persze ilyenkor sokszor előhozakodnak az emberek azzal, hogy kiszállítási díjat is kell fizetni. Erre két ellenérvem is van. Az egyik, hogy a kiszállítási díj a Best Markt oldalán, teljesen elenyésző ahhoz képest, hogy milyen jó árakon adják a termékeket. Tehát, ha összeadjuk a költségeket, a végén akkor is sokkal jobban fogunk kijönni, mintha elmentünk volna a boltba vásárolni. A másik indokom pedig az, ha több terméket rendelünk, a kiszállítási díj sokszor továbbra sem fog változni. Ekkor pedig újfent semmi értelme nem lesz annak a vitaérvnek, ami azt állítja, hogy nem éri meg online rendelni a kiszállítási díj miatt.

A Best Markt oldalát még azért is szeretem, mert sosem volt problémám a termékkel, amit kiszállítottak. Ha bármi kisebb félreértés történt, akkor sem kellett aggódnom, mert a segítőkész ügyfélszolgálat azonnal megoldotta a gondjaimat. Az elérhetőségeiket könnyedén meg lehet találni az oldalukon. Ami pedig külön jó, hogy alig kell várnunk arra, hogy a telefont felvegyék. Ha kérdéseinkkel e-mailben keresnénk fel őket, akkor is maximum pár nap alatt válaszolnak. Összességében a Best Markt oldala egymagában képes volt meggyőzni arról, hogy miért érdemes online vásárolni.